This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.

În cea de-a doua zi au urcat pe scenă ansamblul Sonțe-Soarele (Asociația Macedonenilor din România), ansamblul Solonczanka (Uniunea Polonezilor din România), ansamblul Serbska reja a minorității Sorabilor din Germania, ansamblul de dansuri Lastivocica (Uniunea Culturală a Rutenilor), ansamblul Karasesvka Zora -Zorile Carașovei (Uniunea Croaților din România), corul „Holuboc” (Uniunea Culturală a Rutenilor din România), orchestra Chervona Calena din Baia Mare și corul Luh nad din Lunca la Tisa (Uniunea Ucrainenilor din România). Minoritatea elenă și cea evreiască au propus un program bogat. Astfel, Uniunea Elenă din România a fost reprezentată pe scenă de  ansamblul artistic „O mie de porumbei” din Tulcea, ansamblul artistic „Mini Elpis” din Constanța, ansamblul artistic Kimata din Ploiești și ansamblul „Prietenii lui Zorba” din Turnul Severin. Un recital extrem de antrenant a susținut Ionuț Galani – interpret de muzica grecească.

Comunitatea evreiască a  fost reprezentată pe scenă de  Trupa „Or Neurim” (Lumina Tinereții) din Oradea, precum și de Bucharest Klezmer Band și Maia Morgenstern, care au încheiat seara a doua de estival cu un concert electrizant.

Următoarele zile propun publicului și alte momente de dans și muzică tradiționale, susținute de peste 50 de ansambluri ale grupurilor etnice, o secțiune științifică, seri de film, expoziții comune de artă, care reunesc lucrări ale artiștilor contemporani din rândul minorităților naționale. Standurile meșteșugărești și de prezentare ale minorităților naționale vor putea fi vizitate zilnic, între orele 10-18.

În această seara concertul va fi susținut de Fanfara de la Cozmești și Ina Chiriac.  Mai multe detalii privind programul găsiți aici: https://www.proetnica.ro/2018/images/program/Program-ProEtnica-2018.pdf

Proiectul este susținut de către Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului României și Consiliul Județean Mureș, în calitate de parteneri, precum și de către Ministerul Culturii și Identității Naționale și Municipiul Sighișoara, în calitate de finanțatori.

Evenimentul se bucură și de sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania București, Institutul Cultural Român din cadrul Guvernului României, Institutul pentru Relații Externe din Stuttgart (Institut für Auslandsbeziehungen Stuttgart) și Ministerul pentru Știință, Cercetare și Cultură al Landului Brandenburg al Republicii Federale Germania.

         

Organizarea festivalului beneficiază de sprijinul considerabil al următoarelor instituții:

Parteneri media

Televiziunea Română (TVR)

Observatorul Cultural

Sighișoara Travel

Târnava TV /Jurnalul Sighisoara Reporter

Allgemeine Deutsche Zeitung

Drita-Lumina

Radio România Actualități

Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România

Sighișoara Freelance Reporter

Radio România International

Hermannstädter Zeitung

RoPortal

Radio România Tg. Mureș

Realitatea evreiască

Infosighisoara.ro

Radio România Antena Satelor

Transilvania Business

Sighișoara Online

Radio Son

Punctul

Cuvântul liber

Agerpres

Independentul Sighișorean

 

Jurnalul Național

Zi de zi

 

Taifasuri

Jurnalul Sighișoara Reporter

 

Sponsor oficial:

CESIRO

Sponsori:

 

Hochland

Coca-Cola

Neumarkt

SEFAR

       

 

Sighișoara, 24.08.2018
Persoana de contact: Volker Reiter, director executiv.
Date de contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., telefon: 0722.251307, fax: 0265.50.60.86