This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.

Asociația Italienilor din România- RO.AS.IT.

Organizatie centrala a minoritatii nationale Minoritate Nationala

 

Petru Rares 7

720008 Suceava, jud. Suceava

Romania

 372772459

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

www.roasit.ro

Grosaru Ioana Grosaru Andi Gabriel

 

Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT. este o organizaţie etnică de drept privat cu statut de utilitate publică și reprezentare guvernamentală, înființată în anul 1994. În cei peste 25 ani, de la înființare a dobândit o mare experiență, desfășurând o bogată și diversă activitate pentru promovarea minorității pe care o reprezintă.

Asumându-și misiunea de a răspunde nevoilor de păstrare a identității minorității etnice istorice a italienilor din România, a reușit să conserve și să pună în evidență valorile ei culturale.

 Pentru îndeplinirea acestor obiective organizează: expoziții, festivaluri folclorice cu caracter interetnic și intercultural, saloane cu diverse teme (de muzică, literatură, istorie, evocări-comemorări, religie, tabere cu caracter instructiv-educativ, concursuri), acordă burse tinerilor talentați etc.

Desfășoară o activitate editorială deosebită prin publicarea de cărți și publicații periodice bilingve. Susține educația tinerilor etnici promovând învăţământul în limba italiană ca limbă maternă.

Organizează activităţi, în parteneriat, cu asociaţii similare din ţară şi străinătate, cu diverse ONG-uri, instituţii de stat sau private.

Elaborează şi implementează programe şi proiecte naţionale sau internaţionale.

 

Asociația Italienilor din România-RO.AS.IT.  participă la ProEtnica 2018 cu:

 

Ansamblu artistic

Di nuovo insieme  dans

 

 Iași, jud. Iași

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Ansamblul de dansuri tradiționale “Di Nuovo Insieme” este ansamblul reprezentativ al Asociației Italienilor din România - RO.AS.IT.. În cei peste 20 de ani de existență, a participat cu succes la numeroase festivaluri naţionale și internaționale, obținând aprecierea publicului la fiecare apariție scenică.

 În ultimii ani și-a extins activitatea prin înființarea grupului de copii, acesta bucurându-se de același succes. Obținând deja premii la concursurile naționale și internaționale la care au participat în țări precum Italia, Grecia, și Republica Moldova, ansamblul este o promisiune pentru a duce mai departe tradiția italiană în viitor.

 Repertoriul ansamblului, include dansuri din diferite zone ale Italiei (locuri de unde provin etnicii italieni din România). Suitele sunt puse în scenă potrivit viziunii artistice a talentatului coregraf Petre Șușu.