This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.

Uniunea Ucrainenilor din Romania

Organizatie centrala a minoritatii nationale

 Minoritate Nationala

 

Str. Radu Popescu nr.15, Sector 1

12218 Bucuresti, jud. Bucuresti

Romania

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

www.uur.ro

Petrețchi Nicolae MiroslavPetrețchi Nicolae Miroslav

 

Uniunea Ucrainenilor din România este o organizaţie cu profil etnic, neguvernamentală, neconfesională şi nonprofit, cu personalitate juridică dobândită în baza Legii nr. 246/2005, cu deplină autonomie, care-şi desfăşoară activitatea în concordanţă cu prevederile Constituţiei, legilor în vigoare din România, propriului Statut, precum şi cu documentele internaţionale referitoare la drepturile minorităţilor naţionale.

Uniunea Ucrainenilor din România este o organizaţie reprezentativă parlamentară a comunităţii ucrainene, face parte din Consiliul pentru Minorităţile Naţionale din România, iar prin publicaţiile ei, din Asociaţia Presei Minorităţilor Naţionale din România. Potrivit art. 62 din Constituţia României şi prevederilor legilor electorale ale României, UUR este o organizaţie asimilată cu partidele şi organizaţiile politice.

Uniunea Ucrainenilor din România este membră a Congresului Mondial al Ucrainenilor (SKU), a Congresului European al Ucrainenilor (EKU), a Consiliului Mondial Ucrainean de Coordonare (UVKR) şi a Asociaţiei pentru legăturile cu ucrainenii de peste hotarele Ucrainei (Asociaţia „Ucraina – Lumea“).

Scopul fundamental al Uniunii Ucrainenilor din România constă în apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene, renaşterea şi formarea unităţii şi conştiinţei naţionale, protejarea drepturilor individuale şi colective ale membrilor săi şi în întărirea raporturilor de colaborare româno-ucrainene.


Uniunea Ucrainenilor din România participă la ProEtnica 2018 cu:

 

Stand de prezentare

Traista Mihai 

Bucuresti, jud. Bucuresti

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Evenimentul pune la dispozitia celor interesati sa cunoasca cultura ucraineana, limba si istoria.

 

Ansamblu artistic

Chervonna Calena  Orchestra

 Baia Mare, jud. Maramures

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Ansamblul este format din patru membrii , trei dintre acestea sunt instrumentisti care canta la foarte multe instrumente clasice si combinate cu  interpretarea melodiilor populare de catre domnul Miroslav Petretchi, rezulta multa bucurie, energie si buna voie in randul spectatorilor.

Ansamblul este prezent la foarte multe dintre actiunile organizate de catre uniune, intr-un mod profesional si plin de culoare culturala.

 

 

Ansamblu artistic

Luh nad Tesoiu  Cor

Lunca la Tisa, jud. Maramures

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Corul din comuna Lunca la Tisa este unul dintre cele mai longevive si cunoscute coruri in randul ucrainenilor din Romania. In componenta corului se regasesc persoane dintre cele mai tinere ( scoala generala) cat si persoane cu multa experienta acumulata in timp si transmisa mai departe cu multa dragoste.