This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.

Asociatia Elijah Iniativa Sociala Ruth Zenkert

Contact:
Antoaneta Ghisoiu
Justitiei, Nr 4
550004 Sibiu, jud. Sibiu
Tel.: 0786112602
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
www.elijah.ro

Asociatia Elijah, Initiativa Sociala Ruth Zenkert este o asociatie non-profit, infiintata de Pater Georg Sporschill si Ruth Zenkert in anul 2012.
Obiectivul principal al asociatiei este furnizarea de servicii sociale de calitate copiilor si familiilor aflate in dificultate economica si sociala de pe Valea Hartibaciului, in Hosman si Tichindeal-comuna Nocrich si in Nou-comuna Rosia.
In acest sens Asociatia a infiintat centre sociale, in cadrul carora copiii din beneficiaza de: program after-scholl, găzduire si supraveghere pe timp de zi, socializare şi petrecere a timpului liber, devoltarea creativitatii.
Copiii care doresc si au abilitati si aptitudini artistice beneficiaza de servicii vocationale in cadrul Proiectului ”Scoala de Muzica”, acestia avand posibilitatea sa invete sa cante la diferite instrumente musicale.
Aociatia a obtinut rezultate bune si foarte bune: s-a redus abandonul scolar si familial, rezultatele scolare ale copiilor angrenati in proiectele after-scholl s-au imbunatatit, a crescut gradul de socializare a copiilor.
Cel mai important proiect al Asociatiei este Scoala de Muzica. In 4 ani de activitate rezultatele sunt infiintarea de ansambluri de muzica: populara-Ansamblul Veselijah, international-tiganeasca: Satra Elijah, orchestra Elijah, corul de copii Elijah, precum si ansambluri de dans popular: Ansamblul Papadijah si Magijah si dans modern: Ansamblul Allegrijah. Aceste ansambluri au participat deja la mai multe concerte, festivaluri si spectacole, atat in tara, cat si in strainatate, de fiecare data obtinand aprecierile publicului, premii si diplome.

Toate acestea se pot realiza cu sprijinul parintelui Georg Sporschill si Ruth Zenkert, precum si echipei de profesionisti care sprijina zilnic copiii si familiile dezavantajate.

 

Asociatia Elijah Iniativa Sociala Ruth Zenkert participă la ProEtnica 2016 cu:

 

Formaţia artistica

1. Alegrijah

Dans

Antoaneta Ghisoiu

Nou, jud. Sibiu

Ansamblul Alegrijah este infiintat de aproximativ 2 ani in cadrul Centrului Social ”Casa Thomas” Nou, centru aflat in subordinea Asiciatiei Elijah, Initiativa Sociala Ruth Zenkert. Ansamblul este coordonat de coregrafii Ioan Stoica si Bianca Teascu. Scopul este d
ezvoltarea abilitatilor si aptitudinilor artistice ale copiilor, invatarea diferitelor tipuri de dansuri moderne
Ansamblul Allegrijah este format din copiii cu varsta 6-14 ani. Initial s-au inceput repetitiile cu copiii din localitatea Nou, care participau si la programul after-scholl desfasurat in cadrul Centrului social, iar ulterior au fost admisi si alti copii din localitatile Nou si Daia.
Dansurile moderne prezentate sunt rodul repetitiilor bisaptamanale, pe grupe de varsta, fiecare grupa avand coregrafii diferite.
Pana in prezent au participat la diferite concerte, festivaluri sau evenimente: Ziua Universala a Iei, concursul Talentul o sansa egala pentru toti Sibiu, Festivalul Intercultural ProEtnica de la Sighisoara editia 2015, Festivalul anual ”Dansul Corbilor” al Asociatiei Elijah, Initiativa Sociala Ruth Zenkert, Festivalul concurs de dans Impreuna prin arta, concursuri judetene de muzica si dans, evenimente organizate de Biblioteca Astra Sibiu, Premiul Proiectul anului 2014 oferit de Scoala Nou. Totodata, in anul 2014 ansamblul a participat la Festivalul Elijah din Austria. Cu ocazia fiecarui eveniment, concert sau festival la care au participat au primit aprecieri pozitive din partea publicului prezent, au obtinut premii si diplome, fapt care i-a incurajat sa continue si sa se dezvolte acest proiect.

 

Formaţia artistica

2. Veselijah

Ansamblu acordeonisti

Nou, jud. Sibiu

Grupul de acordeonisti este infiintat de aproximativ 1 an si jumatate in cadrul Centrului Social ”Casa Thomas” Nou, centru aflat in subordinea Asociatiei Elijah, Initiativa Sociala Ruth Zenkert. Grupul este coordonat de domnul Daniel Tiron, profesor la Scoala Populara de Arta Sibiu. Scopul este dezvoltarea abilitatilor si aptitudinilor artistice ale copiilor, invatarea unor colaje de muzica populara din zona Sibiului si nu numai. Copiii din cadrul grupului au varsta 9-14 ani din localitatile Nou si Daia.

 

Formaţia artistica

3. Ansamblul Papadijah

Dans popular

Ansamblul Papadiah este infiintat de aproximativ 2 ani in cadrul Centrului Social ”Casa Thomas” Nou, centru aflat in subordinea Asiciatiei Elijah, Initiativa Sociala Ruth Zenkert. Ansamblul este coordonat de instructor Daniela Tugulea. Scopul lui este dezvoltarea abilitatilor si aptitudinilor artistice ale copiilor, cunoasterea traditiilor si obiceiurilor populare din zona. Ansamblul Papadijah este format din copii cu varsta 6-10 ani. Initial s-au inceput repetitiile cu copiii din localitatea Nou, care participau si la programul after-scholl desfasurat in cadrul Centrului social, iar ulterior  au fost admisi si alti copii din localitatile Nou si Daia.   Dansurile populare prezentate sunt rodul repetitiilor saptamanale, pe grupe de varsta, fiecare ansamblu avand coregrafii diferite. Pana in prezent au participat la diferite concerte, festivaluri sau evenimente: Ziua Universala a Iei, concursul Talentul o sansa egala pentru toti Sibiu, Festivalul anual ”Dansul Corbilor” al Asociatiei Elijah, Initiativa Sociala Ruth Zenkert, evenimente organizate de Biblioteca Astra Sibiu, Premiul Proiectul anului 2014 oferit de Scoala Nou. Cu ocazia fiecarui eveniment, concert sau festival la care au participat au primit aprecieri pozitive din partea publicului prezent, au obtinut premii si diploma, fapt care i-a incurajat sa continue si sa se dezvolte acest proiect.