This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.

Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania

Organizatie centrala a minoritatii nationale

Minoritate Nationala

 

Ecaterina Varga nr. 2

545400 Sighisoara, jud. Mures

Romania

 265774777

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

www.udmr.ro

Gall ErnoDr. Vass Levente

 

U D M R  este  cea  mai mare organizatie etnica din Romania  care este reprezentata in Parlamentul Romaniei prin deputati si senatori.Drepturile  minoritatii sunt garantate  de legi. Din punct de vedere cultural sunt asociatii de teatru,dansuri populare,si alte activitati  specifice etniei.Ansamblurile de dans,teatru etc.sunt prezente la diferite festivaluri din tara si in afara tarii.Totodata  mestesugurile populare sunt prezente in tara si peste hotare.

Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania la Proetnica 2018 cu: 

 

Ansamblu artistic

Kikerics  Dans

 Sighisoara, jud. Mures

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Ansamblu de dansuri alcatuit din elevi ai colegiului Mircea Eliade din Sighisoara.

 

 

Ansamblu artistic

Zurboló Egyesület  Dansuri

 

Ansamblul de Dans Zurboló a fost înfiinţat în octombrie 1993 de prima generaţie de membri al ansamblului Bogáncs al Liceului Teoretic Brassai Sámuel din Cluj. Ansamblul se ocupă mai ales de dansuri populare maghiare, româneşti şi ţigăneşti din Transilvania (zonele etnografică Călata, Câmpia Transilvaniei, Arieş-Turda, Mureş-Târnăveni etc.), principiul nostru de bază fiind cunoaşterea şi însuşirea cât mai amănunţită ale acestor dansuri prelucrarea lor ulterioară în spectacolele noastre. Aspectul ansamblului nostru este definit şi de spectacolele de dansuri cu caracter teatral, având 12 premiere cu coreografii tematice în ultimii ani.