This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.

1.1. Obținerea acordului de participare din partea organizatorului

Organizatorul festivalului Asociația Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret  eliberează comercianților considerați eligibili în scris pe baza unei solicitări, un acord de participare la Festivalul Intercultural Sighișoara - ProEtnica 2017. Solicitarea trebuie să conțină:

- o listă detaliată a produselor comercializate de către solicitant și

- cel puțin o fotografie a standului.

Solicitarea se depune la sediul organizatorului  pe Str. Bastionul 4 – 6, Sighișoara sau se trimite prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

1.2. Obținerea spațiului public pentru comerț

Municipiul Sighișoara percepe comercianţilor care vor desfăşura activităţi de comerţ sau prestări de servicii în cadrul festivalului ProEtnica 2017, următoarele taxe pentru ocuparea domeniului public stabilite conform Hotărârii Consiliului Local Sighişoara nr. 105/27.12.2016, Anexa 8,

g) pentru expunere și comercializare produse creație proprie (tablouri, ceramică, artizanat)

3,50 lei/mp/zi

l) pentru comerț ambulant (cărucioare înghețată, produse de patiserie, mese mobile, etc.

7,00 lei/mp/zi

 

Aceste taxe se achită la casieria Municipiului Sighișoara respectând următorul program:

Miercuri, 16.08.2017

Joi, 17.08.2017

vineri, 18.08.2016

Orele 08:00 – 17:00

 

1.3. Obținerea autorizației de funcționare

Comercianții care doresc să participe la evenimentul ProEtnica 2017 sunt obligaţi să obţină autorizaţia de funcţionare eliberată de către compartimentul de specialitate din cadrul Municipiului Sighişoara.

 

1.4. Reguli de bună desfășurare a Tîrgului @ ProEtnica

1.4.1. Este interzisă desfăşurarea oricăror activităţi de comerţ sau de prestări servicii de către comercianţii cărora organizatorul evenimentului le permite participarea la acesta, fără îndeplinirea cumulativă a condiţiilor prevăzute mai sus din prezenta, sens în care vor fi aplicate dispoziţiile legale sancţionatorii.

1.4.2.  Comercianţii vor avea dreptul de a comercializa exclusiv produsele stabilite la încheierea acordului cu Asociaţia Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret Sighişoara.

1.4.3 Autorizaţia de funcţionare şi lista de produse permise spre comercializare vor fi în mod obligatoriu afişate la loc vizibil pe fiecare tarabă sau loc de vânzare.

1.4.4. Băuturile se vor servi în recipiente din plastic;

1.4.5. Se interzice instalarea de grătare;

1.4.6. Nu se vor comercializa nici un fel de obiecte de talcioc: jucării, baloane, brăţări luminoase, bijuterii şi altele din aceaşi categorie;

1.4.7.  Sunt interzise jocurile de noroc gen "roata norocului" "alba neagra" etc.;

1.4.8.  Se interzic generatoarele de curent mobile.

1.4.9. Echipele de pază şi ordine vor ridica standurile tuturor celor care nu au autorizaţie sau nu respectă condiţiile prevăzute în prezentul Regulament sau în documentele justificative care atestă participarea la festival şi vor sancţiona persoanele în cauză conform O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

 

Informaţii suplimentare se pot solicita la numărul de telefon 0722 – 59 11 32 (Victoriţa Reiter).

 

Întocmit,

                                                                              Asociaţia Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret Sighişoara (ibz)